26. 3. 2015.

5 stvari koje donose srecu

Bilo da ste sujeverni ili ne, svaka osoba ima neku stvar, predmet ili neki ritual koji joj donosi srecu u zivotu. Bilo da je to srecan lancic, prsten, amajlija, zecja sapa, srecna majica ili kapa. Nekome pak neke osobe donose srecu i talicne su im. Sportisti imaju svoje rituale pre pocetka meca koji im pomazu da im donesu srecu na terenu.

U ovom tekstu cu se fokusirati samo na predmete pa i pojave u prirodi koje bi trebalo da praktikujete ako zelite da budete srecni. Bicete iznenadjeni...

1. Potkovica




Potkovica je oduvek bila simbol srece. Kako je povezana sa konjima ona je simbol snage i pouzdanosti. Kada je potkovica okrenuta prema gore, okrenuta je prema mesecu i talozi i skuplja srecu. Ako je okrenuta na dole predstavlja majcinu utrobu i predstavlja plodnost i blagostanje. Potkovica je bila veoma znacajan simbol srece kod starih Grka.

Ako je potkovica okacena iznad vrata ona cuva kucu i ukucane. Stara Legenda kaze da je Car Konstantin ulovio djavola sa potkovicom i od tada djavo ima strah od potkovice i ne dira ljude koji je imaju kao zastitu.

Neretko se potkovica stavlja i u stanove kuce pa i na automobile da bi stitila ljude i donosila im srecu.

2. Bubamara




Smatra se da bubamara donosi srecu i blagostanje i da oslobadja os svih problema u zivotu. Ako ugledate bubamaru ili ako vam sleti blizu vas ili na ruku. To znaci da vas ocekuje sreca.

Bubamara je i znak strpljenja. Ako ste bolesni i bubamara sleti na vas, to je siguran znak skorog ozdravljenja. Sletanje bubamare kod vas moze nagovestiti i dolazak lepseg vremena.

3. Detelina sa 4 lista



Ovo je donosilac srece koji nam je svima poznat oduvek. Detelina sa 4 lista da se pronadje je veoma retka i donosi srecu onome ko je nadje. U Bibliji pise da je Eva iz raja ponela list deteline za srecu. Vaznost detelini sa 4 lista posebno pridaju u Irskoj i ona je veoma poznata i cenjena u ovom narodu i povezuju je sa njihovim svetcem Svetim Patrikom.

4. Duga



Posle kise uvek dolazi duga kada je suncano. Zato pojava duge simbolizuje srecu u oporavak posle nekih teskih siituacija u zivotu. Zato ako vidimo dugu ubrzo nas ocekuje nesto lepo i pratice nas sreca.

5. Odzacar



U moderno doba kada sretnete na ulici odzacara to je siguran znak srece. Odzacari su omiljeni u narodu i ljudi ih pozdravljaju kada ih sretnu sa odusevljenjem.
Razlog zasto je to tako, potrazicemo u istoriji. Naime, odzacari su ranije prvog dana Nove godine isli od vrata do vrata i ljudima cestitali Novu godinu i pozeleli srecu.
Odzak ili ognjiste je simbol toplote i odzacari su donosili srecu u dom cisteci dimnjak, zagrejavali su i ljudska srca i cineli ih srecnijim.

Koji je po vama predmet najsrecniji?
Da li i vi imate neki predmet koji vama donosi srecu?

Podelite u komentarima...

Нема коментара:

Постави коментар